Keskisuomalainen Mielipiteet
Kysymykset aiheutuvat Kokoomuksen keväisen puoluekokouksen päätöksistä kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia ja hylätä koulujen tunnustuksellinen uskonnon opetus.
Valtion roolia painottavan konservatiivisen talouspolitiikan Kokoomus on jo vaihtanut liberalistiseen suuntaan, nyt on menossa romukoppaan myös moraalikonservatismi ... " Näin kirjoitti siis Virmavirta. Tällä palstalla asiasta kantoi huolta myös Tapio Vähäkangas
Puoluekokousten aloitteilla on varsin suuri merkitys lakien myöhemmille käsittelyille – varsinkin kun on kysymys hallituspuolueista.
Siksi pidän surullisena, että vain osa Kokoomuksen puoluekokouksen äänioikeutetuista käytti näinkin tärkeässä periaateasiassa äänioikeuttaan. Vain nuoret olivat paikalla koko edustavuudellaan – hehän ovat fiksua ja määrätietoista porukkaa.
Nyt melkoinen osa Kokoomuksen perinteisestä kenttäväestä on hämillään nopeasta suunnan muuttamisesta niin avioliittolain kuin uskonnon opetuksen suhteen.
Vai onko suunta todellakin muuttunut?
Vaikka en usko kenttäväen yleisen mielipiteen radikaalisti muuttuneen, tasoittaa haparoiva linjaus tietä Soinin populismin etenemiselle.
Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz kertoikin elokuun alussa Kaleva lehdessä olleessa haastattelussaan, että eduskuntaryhmän selkeä enemmistö on lain muuttamista vastaan.
Haastattelun mukaan ryhmän enemmistö on niin vahva, että muutosta tuskin tulee seuraavilla kausillakaan – ja hyvä niin.
Keskustelu samaa sukupuolta olevien avioliiton hyväksymisestä ja uskonnon opetuksen muuttamisesta on mielipiteitä jakavaa, niin Kokoomuksessa kuin muuallakin
Keskustelun tulee olla reilua ja avointa, sillä ei saa loukata sukupuolisia vähemmistöjä. Mutta perinteisten arvojen, joko raamattuun tai omiin moraalikäsityksiin perustuvia mielipiteitä tulee kunnioittaa. Nykysuomessa ei enää saisi olla asioita, joista ei voisi keskustella ilman kielteistä leimautumista. Useinhan käy niin, että mielipideilmaston muuttuessa, vanhojen mielipiteiden tai arvojen puolesta puhuminen leimataan vähintäänkin epäilyttäväksi ja kyseenalaiseksi.
Avioliittoon vihkiminen on sitoumus kahden eri sukupuolta olevan ihmisen yhteiselämästä – mielestäni sitä tulee kunnioittaa.
Edustan tätä kantaa omien moraalisten ja uskontoon perustuvien mielipiteideni perusteella.
Jollei nykyinen parisuhdelaki turvaa riittävästi samaa sukupuolta olevien ja perinteisen avioliiton ulkopuolella elävien ihmisten perusoikeuksia, korjattakoon sitä lakia.
Seppo Kahilainen (kok.)